joi, 12 februarie 2009

"Ploua, ploua, ploua


Vreme de betie,[...]"

Romania - Croatia, 1-2. Concluzia? "Am jucat bine" (V. Piturca)

Rusii au ieftinit gazul cu 30%. Astfel, 1000 m cubi de gaz ii importam cu 480$. Plus ca nu suntem nevoiti sa importam decat 20% din consumul total de gaz al tarii. Restul de 80% il producem noi, cu aprox 150$ / 1000 m cubi. Totusi, consumatorul romanakis plateste 400 $ / 1000 m cubi. Concluzia? "Distrigaz anunta eventuale scumpiri ale gazului" (Observator)

Marian Cozma a fost decorat, medaliat, incoronat, raspopit ... postmortem. Concluzia? "Cheia orasului ca sa primesti / Trebuie sa ciocarlesti" (Eu)

Cativa ciobani (vreo 300) protesteaza in Capitala impotriva reglementarilor impuse de Uniunea Europeana cu privire la producerea, depozitarea si etichetarea lactatelor. Unul, mai inventiv (the court jester) chinuie o talanga legata de o tigva de berbec. In acelasi timp calareste un falnic asin. Concluzia? "Branza buna in burduf de plastic, cah" (Realitatea)

Traficul din Bucuresti se desfasoara in conditii normale. Cum termenul "normal" este pentru autoritati la fel de abstract ca Guernica, fiecare intelege ce vrea. Intersectii blocate, Dacii papuc gri, cu farurile stinse gonesc printre picaturi, spre imbulzeala de la semafor. Nu-i vezi in timp util. Dar apuci totusi un "'Ai sa-mi bag p" inainte sa intre in tine sau tu in ei (dupa preferinte).
Concluzia? "Sistemul de sanatate nu e in regula, sistemul de educatie nu e in regula. Sistemele in general nu sunt in regula. Dar nu cred ca ar trebui sa dam vina pe sisteme. Niciun sistem nu e perfect, oamenii nu sunt perfecti. O solutie ar fi sa-i dam pe incompetenti afara" (T. Basescu)

"[...] Sunt nesimtiti romanii?
Sau e doar prostie?"

4 comentarii:

Livius spunea...

Prostie clar

Jefe spunea...

Nu cred, ma, nu cred

Jaded spunea...

traficul e normal...de la criza. s-a aerisit orasul, n-ai simtit si tu? nu adie vantu' mai frumos ca primavara trecuta?

Jefe spunea...

Nu de asta e vorba. Intr-adevar, e mai lejer prin oras. Dar nu atunci cand ploua. Si inteleg ca 40% din soferi nu au evolutia completa, iar la primii stropi li se defecteaza grav sistemul de ghidare. Eu ma refer la distrusii care nu isi aprind farurile ca de, a cantat cocosul.