miercuri, 21 mai 2008

Facultate


Ma deranjeaza problema asta cu ai sau n-ai facultate. De parca studiile superioare ti-ar garanta desteptaciunea superioara sau bunul simt superior.
In America "college" costa o carca de bani. Vorbim de zeci pana la sute de mii de dolari pe an. Oamenii strang bani pt facultatea plozilor de cand acestia invata alfabetu' din cereale. Dar diploma aia conteaza al dracu de mult. Nu iti garanteaza casa, masina si conturi prin banci. Daca nu vrei sa muncesti poti sa ai si 3 diplome ca tot un drac e. Dar iti garanteaza casa mai mare, masina de la Mertan in sus si conturi mai mult decat decente.
La noi, facultatea e pamplesir (nu stiu franceza asa ca nu criticati). Ai si tu una ... doua sau trei. Ca oricum te ajuta NU. Iti garanteaza un salariu brut minim de 880 lei pe luna. :)))))))
Cristi, imi pare rau, dar momentan va trebui sa te descurci fara ei ;)

6 comentarii:

Anonim spunea...

nici nu visam la suma asta, jefe ;)

Jefe spunea...

Nici tu, ca de altfel toti astia care n-ati terminat voi facultatea ;)

Anonim spunea...

stiu jefe, n-am terminat facultatea si nu stiu sa numar pana la 1500...de euro ;)

Anonim spunea...

Hehe, true. Faci o facultate ... si pt. ce ? pt. diploma ? sa nu mai vb. de chinul care apare in incercarea de a le face pe amandoua ... iti sta in calea carierei pana te hotarasti ca te-ai saturat... si alegi cariera.

DAaaaaaar, daca tot tati iti da un mertzan si casutza + iti lasa vreun magazin pe mana ... e rusine sa nu incerci macar o postliceala :)

Livius spunea...

noi suntem Fejesecei...acum in varianta absolventi

Jefe spunea...

stii ceva si nu vrei sa spui, livius?