luni, 13 august 2007

Vis sau realitate?


Era sansa vietii lui. Dupa aproape 3 luni de incercari nereusite, buchete de flori aruncate la cos, bomboane-inimioara mancate de Pufy (n.a cainele junei in cauza), Nuti capitulase. Nu fusese in zadar asediul si incet, incet, steagul biruintei se ivea deasupra turnului cel mai inalt. "Avea dreptate cine zicea ca o femeie e ca o stanca. Oricat de tare ar fii, picaturile de ploaie tot o macina in timp."
Costel era fericit. Perseverenta ii fusese rasplatita. A ajuns la locul intalnirii cu o jumatate de ora mai devreme. Casa il ingradea inexplicabil, il sufoca. Asteptarea era chinuitoare. Constientiza ca va ajunge mult prea devreme. Degeaba ocolise tot parcul. Tot prea devreme ajunsese. Cauta din priviri o banca si o gaseste. Se aseaza si isi aprinde o tigara. "O tigara se fumeaza in 4 minute. Nu-i nimic, mai fumez. Am destule la mine si oricum nu pot sa fumez de fata cu ea. Nu suporta fumul." Dupa fatidica jumatate de ora devenise nervos. "Ce face, mai. Uite, e 7 si 3 minute si nu apare. I s-o fi intamplat ceva. Sa o sun! Nu, ar fii prea de tot. Sa nu creada ca sunt chiar asa disperat. Trebuie sa apara."
La 7 si 6 minute apare si ea. intr-o rochie vaporoasa de vara, cu flori si o palarie de soare de sub care se vedea parul blond, bogat. Un zambet melancolic ii dadea un aer trist dar fermecator in acelasi timp. "Doamne, cat e de frumoasa!" Inima ii batea puternic si nu reusea sa inghita nodul care i se pusese in gat. Incepea sa transpire de emotii si asta nu e bine. "Ce dracu, ma. Revino-ti!"
"Buna", ii zise ea. "Ma astepti de mult?"
"Nnnu. Doa..doar ce am ajuns si eu. Eee pu..putin cam cald." Ea rade, amuzata de stinghereala lui. El ii ofera bratul si pornesc.
Dupa 20 de minute au ajuns. A vrut sa faca o impresie buna si a dus-o la Royal. Comanda, mananca. Dupa 2 pahare de vin, limba incepe sa i se dezghete. Ea s-a imbujorat. Rade cu pofta la glumele lui, ba chiar l-a atins de mai multe ori pe mana. "Doamne, Doamne, ce noroc am. Ii place".
Dar s-a facut tarziu si mai au de prins un film. Ii face semn chelnerului sa aduca nota. Acesta vine si o aseaza ceremonios pe coltul mesei din dreptul lui. Costel isi arunca ochii pe ea. "Cam piperat, dar merge. I-a placut si asta conteaza cel mai mult." Baga maina in interiorul hainei si ingalbeneste. Portofelul! L-a uitat acasa. Fiori reci ii traverseaza sira spinarii si bruboane de sudoare ii apar pe frunte. "Ce ai draga, te simti bine?" Privirea ei dezvaluie ingrijorarea. Asta il mangaie dar mult prea putin. "Cum dracu am uitat. Idiotu dracu ce sunt. Cum o scot? Ii zic ca trebuie sa merg la baie si fug pana acasa. Dar fac o ora pe drum si asta cu taxiul. Hmm. Vand ceasul. Ies in strada si incerc sa-l vand. E un cazino in colt, imposibil sa nu-l cumpere bodyguarzii. Dar ceasul costase 2 milioane nou. Acum abia daca face 500 de mii." Ii face semn chelnerului. Acesta vine. "Doua cafele, te rog!"

Voi lasa povestea aici. Va las pe voi sa-i gasiti un final. Cei mai malitiosi, pot sa-l vada pe eroul nostru tarat afara si batut de bodyguarzi in rusinea noii lui cuceriri. Sau optimistii ii pot inventa o bancnota de 5 milioane uitata in buzunarul hainei. It's up to you!

8 comentarii:

Livius spunea...

Constata ca nu are portofelul la el. Inainte sa plece de acasa coborase sa isi cumpere tigari si isi lua doar o hartie de 500 de mii. Mai avea 390 de mii restul de la tigari iar nota era 650 de mii...700 cu spaga cu tot. "Ma duc sa-i inmultesc". "Draga ma duc pana afara sa ii spun unui taximetrist sa ne astepte sa ajungem la timp la film"....
...5 minutes later...
Atentie, pariurile s-au incheiat. 21 Rosu, UHUUUUUUUU

Jefe spunea...

Din pacate nota era cam 2 milioane.
Iar daca se duce sa-i inmulteasca, a cam pus-o ca pleaca si fara bani si fara ceas. Dar imi place sa vad ca nu ai uitat vechi obiceiuri. ;)

Livius spunea...

pey nu este problema ca a pus floare de mijloc si culoare..390:12=32,5x36=1170x2=2340 ;)

Jefe spunea...

Mda. Si filmul si taxiul?
Tre sa mai bage, nu? Ca nu poate sa se duca pana acasa sub pretextul ca a uitat ceva, ca il ia gagica la ochi. Poate incepe sa creada despre el ca vrea sa se "imperecheze" dupa o masa doar.

Livius spunea...

"OMG, Nutzi, cred ca s-a stins candela acasa...trebuie urgent sa ma duc sa o aprind, atfel nu o sa ne placa filmul"

Qualia spunea...

in timp ce chelnerul face putin incurcat stanga-mprejur ca sa aduca cele doua cafele, el se scuza si se indreapta catre toaleta. ajuns acolo - si nu fara o mica nevoie de dramatism - isi da cu apa pe fata si se sprijina cu mainile de chiuveta, privind in oglinda. pentru o secunda, he drifts away contempland asupra bicepsilor oarescum binisor conturati, usor vizibili prin tricoul crem(obor). dupa cateva secunde, observa ca nu era singurul cazut in contemplare. in capatul opus al toaletei se pare ca mai era cineva - cum de nu-l observase? costum mov aprins, camasa aurie, pantofi din piele de sarpe. bronz de solar (a bit overdone), pleata neagra data pe spate, mustata a la Gomez. Primii trei nasturi de la camasa erau deschisi strategic. Tipul fuma un trabuc, iar cerculetele intrecute in perfectiune numai de conturul sprancenelor se ridicau docil de-a lungul faiantei lila, plina de condens.

...

zece minute mai tarziu, omul nostru iese din baie si se indreapta cu nonsalanta catre masa, unde tipa il astepta, evident ingrijorata.
"Iubitule, ai patit ceva?"
Daca ii dadea clasicul "mi-a fost putin rau" ar fi crezut ca s-a cacat, Scarbos. Sau ca a borat. Iar scarbos.
"Mi-a sunat telefonul cand eram la baie si am ramas acolo sa vorbesc, nu avea sens sa mai ies, oricum aici nu ma auzeam de muzica."
Tipa arunca o privire catre telefonul care se itea de sub servetel. Si care fusese tot pe masa pe parcursul celor 10 minute.
*Eh, o fi avand 2 telefoane*, se gandi ea.

Un sfert de ora si 2 cafele mai tarziu, cei doi intrau linistiti in taxi. ea aproape ca uitase de absenta lui bizara.lui nu-i venea sa creada ca a scapat cu fata curata. In fine, mai mult sau mai putin.

"Iubitule, ce-ai acolo pe gulerul de la camasa?"

Jefe spunea...

@qualia
Interesant punct de vedere. Interesant pt ca e ciudat de explicabil dar si de gresit. Dar probabil iti dai si singura seama de ce.
Conteaza doar ca ai transformat o situatie ipotetica intr-una imposibila. Frumoasa scriitura, oricum ;)

Jefe spunea...

"Pe guler? Nu stiu, raspunse el putin incurcat, rosind usor. Probabil de la masa. La Cinematex, te rog, ii spuse soferului. Nuti il stranse de brat. Dar nu mi-ai spus ca mergem la film. Cum sa apar imbracata asa? Nu pot. Dar esti fermecatoare.Intr-adevar, va trebui sa am grija sa nu te fure cineva pe intuneric. Rad amandoi, privindu-se in ochi. Se apropie usor de ea. Nuti nu se da inapoi si inchide usor ochii. O saruta lung, varsandu-si toata asteptarea si toate emotiile in acel sarut. Sunt cel mai norocos barbat din lume. Noroc cu Gica, ca a trecut prin fata restaurantului. Daca nu era el, mai sarutam acum doar o sticla de vodka.
Hai la mine sa ma schimb; spuse ea si zambi complice."